Zoekt u een huisarts in Velsen? U kunt bij ons terecht voor een persoonlijke benadering waarbij de patiënt centraal staat.

Vind een huisarts die bij u past

Bent u niet tevreden met uw huidige huisarts of bent u recent naar Velsen verhuisd? Dan kunt u altijd overstappen naar een nieuwe huisarts. Het is belangrijk voor uw gemoedsrust en gezondheid dat u vertrouwen hebt in uw dokter. Mocht u twijfelen over uw huidige dokter, neem dan direct contact met ons op. Wij maken graag kennis met u.

Huisarts in IJmuiden

Wat kunnen onze huisartsen voor u doen?

U kunt bij onze huisartsen terecht voor medisch advies bij gezondheidsproblemen. De taak van de huisarts is om ziekten, kwalen of pijn te diagnosticeren en te behandelen. De dokter zal al zijn of haar wetenschappelijke kennis en deskundigheid inzetten om gezondheidsproblemen op te lossen. Verder kan de dokter:

 • Kleine ingrepen en behandelingen uitvoeren
 • Medicijnen of verder onderzoek voorschrijven
 • Informatie geven over de juiste levensstijl die helpt bij het voorkomen van ziektes

Huisartsen beslissen of patiënten kunnen worden behandeld of dat ze een specialist (bijvoorbeeld een dermatoloog, KNO-arts of cardioloog) nodig hebben. Huisartsen behandelen patiënten van alle leeftijden en geslachten.

Hoe kiest u een goede huisarts in Velsen uit?

De eerste stap bij het vinden van een dokter waarbij u zich op uw gemakt voelt, is een lijst maken van kwaliteiten die voor u belangrijk zijn. Maakt het uit of uw huisarts een man of een vrouw is? Is het belangrijk dat de huisarts ‘s avonds spreekuur heeft? Geeft u de voorkeur aan een dokter die een individuele praktijk heeft of aan een huisartsenpraktijk?

Nadat u uw lijst heeft opgesteld, neemt u die nog eens door en beslist u welke kwaliteiten het belangrijkst zijn.

Daarnaast is heldere communicatie essentieel. Een goede huisarts zet de patiënt op de eerste plek en wil begrijpen hoe uw leven eruitziet. Hij of zij helpt u om beslissingen te nemen die bij uw normen en waarden passen, en verwijst u indien nodig door naar andere medische specialisten.

Om de juiste huisarts in Velsen uit te kiezen, let u op de volgende zaken tijdens uw eerste afspraak:

 • Gaf de dokter me de kans om vragen te stellen?
 • Luisterde de huisarts echt naar mij?
 • Kon ik begrijpen wat de huisarts zei? Voelde ik me op mijn gemak toen ik hem of haar vroeg om iets te herhalen?
 • Kijkt de dokter naar mijn gehele situatie, zoals mijn leefstijl en leefomgeving?

Kunt u deze vragen met ‘ja’ beantwoorden? Dan heeft u een geschikte huisarts gevonden.

moeder en dochter

Vragen voor uw nieuwe huisarts in Velsen

Als u meer wilt weten over de huisarts, kunt u de volgende vragen stellen:

 • Heeft u veel jonge (of oudere) patiënten?
 • Hoe vindt u het om mijn familie te betrekken bij beslissingen over de zorg?
 • Kan ik u of uw medewerkers bellen of e-mailen als ik vragen heb?
 • Brengt u kosten in rekening voor telefoongesprekken of e-mails?
 • Welke online diensten biedt u aan?
 • Wat vindt u van complementaire of alternatieve behandelingen?

Hoe verloopt een afspraak bij onze praktijk?

Eerst belt u onze praktijk voor een afspraak. U komt vervolgens langs en dan zal de huisarts u enkele vragen stellen en goed naar u luisteren. Mocht er iets moeten worden gecontroleerd, zoals uw bloeddruk, dan zal de dokter dit doen.

Tijdens uw afspraak kunt u ook een lichamelijk onderzoek laten doen of over mentale gezondheidsklachten praten. Neem uw medische gegevens mee of laat ze opsturen door uw vorige huisarts.

Breng een lijst van uw huidige medicijnen mee of maak foto’s van de medicijnen die u thuis hebt liggen. En schrijf eventuele vragen die u hebt op, zodat u niet vergeet wat u wilt bespreken.

huisartsenpraktijk in velsen

Wees proactief en krijg de snelste resultaten

Uw huisarts wilt uw gezondheidstoestand volledig begrijpen, dus wees niet bang om uw verhaal te delen. Het komt wel eens voor dat patiënten informatie achterwege laten, omdat ze zich schamen. Dit is onnodig. Voor optimale resultaten en een snelle behandeling kunt u beter zo open mogelijk zijn.

Stel daarnaast vooral zelf vragen als u die heeft. Geen vraag is te gek, dus vraag maar raak! Onthoud dat de huisarts u naar een specialist kan verwijzen als dat nodig is. Soms zijn er meerdere specialisten nodig als het om een complexe medische aandoening gaat.

Schrijf u nu in bij onze huisarts in Velsen

U kunt niet bij meer dan één huisarts staan ingeschreven. Wilt u van huisarts veranderen? Schrijf u dan uit bij uw oude huisarts en schrijf u in bij onze praktijk. Uitschrijven kan via de telefoon, per e-mail of brief, of mondeling. Vergeet uw oude huisarts niet te vertellen wanneer u overstapt naar uw nieuwe huisarts.

Inschrijven bij huisartsenpraktijk Westbroekerplas

Uw gezondheid is onze missie

Bent u op zoek naar een huisartsenpraktijk in de buurt van Haarlem? Onze praktijk staat open voor nieuwe inschrijvingen.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, verzoeken wij u om dit formulier zo volledig mogelijk in te vullen:

Page Break

Persoonlijke gegevens

Page Break

Adresgegevens

Page Break

Contactgegevens

Page Break

Verzekeringsgegevens

Toegestane bestandsformaten - jpg, jpeg, gif, bmp.
Let op, het bestand mag niet groter zijn dan 2 Mb

Page Break

Apotheek

Page Break

Overige huisgenoten

Page Break

Contactpersoon bij SPOED

Page Break

Medische gegevens

Page Break

Gegevens vorige huisarts

Page Break

Overige aanvullingen op uw dossier

Het Landelijk Schakel Punt (LSP) maakt het mogelijk voor zorgverleners om, als dat nodig is, inzage te krijgen in belangrijke informatie uit uw medisch dossier. Denk aan bijvoorbeeld uw medicatie, allergieën voor bepaalde medicijnen of belangrijke ziekten of aandoeningen die u hebt. Dit kan in spoedeisende situaties van grote waarde zijn. 

Page Break

reCAPTCHA is required.

Share This